Årets fotballmamma

Hurra for «Årets fotballmamma»

Jakten på Årets fotballmamma er i gang! Vinneren kåres på Fotballfesten 2018 på Ullevaal stadion søndag 25. november.

Hver eneste dag, hverdag som helg og i vær og vind, stiller de opp: fotballmammaene. De bidrar sterkt til at tusenvis av barn og unge i klubber over hele landet får drive med det de liker aller best, nemlig fotball. Nå er det på tide å hylle disse ildsjelene.

Skal hylle mamma

Kåringen av «Årets fotballmamma» er kommet i stand etter et initiativ fra klubbene i OBOS-ligaen:
– Gjennom denne kåringen ønsker vi å gi masse kjærlighet til alle mammaer som legger ned utallige timer for fotballbarna sine. Mammaene gjør alt fra å steke vafler, vaske sure sokker og er aktive på feltet. De er viktige brikker for å skape et trygt og godt fotballmiljø for barna i sin fotballklubb, sier Sarah Isabelle Aarøe, partneransvarlig i Aalesunds Fotballklubb.

– Takk, mamma!

Viking-spiller Kristian Thorstvedt er en av dem som ønsker å løfte frem fotballmammaene og han nominerer mer enn gjerne sin egen mamma:
– Mamma har vært der siden jeg var en liten miniputt i Vikings barneavdeling. Uten henne hadde jeg ikke kommet meg igjennom oppturene og nedturene som en fotballkarrière byr på. Så «tusen takk, mamma», sier Thorstvedt.

Fortjener ros

Kåringen lar seg realisere takket være støtte fra ligasponsor OBOS:
– OBOS synes det er flott at vi på denne måten kan bidra til å gi fotballmammaene den rosen og anerkjennelsen de fortjener. Jeg har selv to gutter som spiller aldersbestemt fotball, og vet hva som kreves av frivillig innsats og dugnadsånd for å legge til rette for organisert fotball for våre barn og unge i alle landets klubber, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Håper mange blir med

Også administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball lar seg begeistre:
– Et fantastisk initiativ som virkelig får frem det beste i fotballfamilien. Jeg håper riktig mange bidrar til å gi fotballmammaene i alle landets klubber den oppmerksomheten og hyllesten de fortjener gjennom å nominere sin lokale kandidat, sier Øverland.

Nominasjon og avstemming

Jakten på Årets fotballmamma blåses i gang denne helgen, blant annet med markeringer før helgens kamper i OBOS-ligaen. Fristen for å nominere kandidater er mandag 15. oktober, og fotballmammaer fra klubber i hele landet kan foreslås. 16 mammaer går videre til en avstemningsrunde, hvor de tre kandidatene som får flest stemmer går til finalerunden. Vinneren kåres på Fotballfesten 2018 søndag 25. november.

Her kan du nominere din kandidat til årets fotballmamma.

Regler og mer informasjon om kåringen finner man på obos-ligaen.no.

For mer informasjon, kontakt:

  • Partneransvarlig Sarah Isabell Aarøe, Aalesund Fotballklubb, tlf. 975 83 822
  • Konsernsjef Daniel Siraj Kjørberg, OBOS, tlf. 913 82 777
  • Administrerende direktør Leif Øverland, Norsk Toppfotball, tlf. 415 36 460
Annonse fra Obos-ligaen: