Vålerenga er historiens første norske seriemester i FIFA

Vålerenga vant historiens første seriemesterskap i Altibox eSerien, etter en knepen seier i finalen mot Brann. De stakk også av med førstepremiepotten på 120.000 kroner og en plass i den nye nordiske turneringen Nordic Masters som sendes på Dplay 16. juni.

Foran en fullsatt turneringssal på Ullevaal Stadion var det Vålerenga som kunne løfte trofeet som beviser at de er landes beste lag i FIFA. 

– Målet var å vinne hele greia, så dette betyr utrolig mye.  Det er gøy å kunne vinne Norges aller første offisielle liga i FIFA. Vi har trent masse for å nettopp kunne bevise at vi er best i landet, og det er skikkelig moro at vi får det til når det teller som mest, sier Vålerenga-spiller Arkan Resul, også kjent som «Arko». som ble kåret til sluttspillets beste spiller.

Vålerenga var store favoritter før søndagens sluttspill etter å ha gått ubeseiret gjennom gruppespillet i Altibox eSerien. De var ikke like overlegne i sluttspillet, og vant finalen mot Brann 2-1 i kamper.

– Dette er stort. Og spesielt morsomt var det å høre at denne seieren kvalifiserer oss til nordisk mesterskap neste måned. Det har vært veldig morsomt å være med i årets Altibox eSerien, og jeg gleder med allerede til neste sesong, sier Vålerenga-spiller Magnus Kristiansen, også kalt «Hyper.

Storfavoritten seiret
Vålerenga startet sluttspillet med å slå Sarpsborg 08 i kvartfinalen. Deretter ble Mjøndalen feid av banen med 4-0 i semifinalen. I følge ekspertene var det på ingen måte en overraskende seierherre til slutt.

– Vålerenga har vært storfavoritter hele sesongen. Både Kristiansen og Resul er landslagsspillere og regnes som de aller beste spillerne i landet. Her var det rett og slett storfavoritten som seiret, selv om der var en veldig jevn finale, sier kommentator for Altibox eSerien på Dplay, Frode Marti.

Marti trekker også frem Brann, som imponerte i sluttspillet og havnet til slutt på en andreplass.

– Det er ingen overraskelse at Brann er gode, men de har imponert meg i dette sluttspillet. En andreplass er en meget sterk prestasjon, sier Frode Marti, kommentator for Altibox eSerien på Dplay og Eurosport Norge.

Med 2. plassen i Altibox eSerien, vil Brann sammen med Vålerenga representere Norge i den nordiske turneringen Nordic Master som kan sees på Dplay 16. juni.

For alle resultater, se www.eserien.no 

Foto: Sindre Stien

Annonse fra Obos-ligaen: