Uten mat og drikke…

… duger helten ikke, og dersom KIL-spillerne skal kunne prestere på aller høyeste nivå, må også maten de spiser være bra. Det sørger «kjøkken-damene» for.

Annonse:

På Kongsvinger møtte vi Gunn tidligere i år, hun sørger for at spillerne får i seg næring og lager maten fra bunn.

Tekst: Eddie Chr. Thomas
Foto: Thomas Bjørnflaten

KIL Toppfotball er velsignet med mange frivillige som legger ned en betydelig innsats for klubben. Blant dem en gjeng damer som gjør alt de kan for at KIL-spillerne skal få i seg god og næringsrik mat.

OM ÅRETS FOTBALLFRIVILLIG

  • Initiativ fra OBOS – gjelder hele fotballnorge

  • En person eller gruppe frivillige som bidrar til gode fotballopplevelser

  • Nominasjonsperiode til 4. oktober – avstemning til 10. oktober

  • Vinner får et gavekort a 15.000,-, samt 50.000,- fra OBOS til sin lokale breddeklubb

Ordentlig mat

- Vi kan vel si det sånn: gutta får som fortjent, ler Gunn Dammen, en av flere frivillige som bytter på å ta sin tørn på klubbhusets kjøkken for å lage lunsj til spillerne etter trening. På kampdag er de som regel sju på kjøkkenet, da de også hjelper til på VIP-en.

I dag er det hjemmelaget fiskegrateng som står på menyen, og i likhet med de andre «kjøkken-damene» legger hun stor vekt på kvalitet og smak:
- Å lage maten fra bunnen av er viktig, vi prøver å unngå ferdigløsninger, gutta skal ha ordentlig mat og da er det hjemmelaget mat som gjelder, slår Gunn fast.

 
3 (1) Mats Ulshagen.JPG
FRA ARKIVET: - Å lage maten fra bunnen av er viktig, slår Gunn fast. Foto: Thomas Bjørnflaten

Taco-fredag

Damene på kjøkkenet lager ukentlige matlister i nært samarbeid med trenerne.

– Vi må ta hensyn til for eksempel om det er kampdagsmat, om det er mat etter en knallhard treningsøkt og så videre. Noen ganger passer det med pasta inn mot kamp, etter kamp kan det passe med kyllingsalat. Generelt kan vi vel si at gutta har god appetitt, og at de setter pris på det meste av maten vi lager, men det er klart at taco-fredag er alltid populært, da går det fort med en åtte, ni kilo kjøttdeig, ler Gunn. 

Fornøyde spillere

Gunn flyttet til Kongsvinger i 1989, hun ble etter hvert en stor KIL-fan. Hun har tidligere jobbet på vertshus og jobber nå som frivillig på femte året.

- For meg er det å være frivillig og kunne hjelpe til her en veldig viktig del av hverdagen. Det hjelper meg også til å få andre og hyggeligere ting å tenke på, når andre ting i ens liv blir litt mer utfordrende. Man kommer også mye nærmere spillerne og blir kjent med dem på en helt annen måte enn bare å se dem fra tribunen. Alle gutta er veldig blide og høflige, men Smedplass er jo gullgutten, da. Når han kommer inn på kjøkkenet må man bare bli i godt humør, sier Gunn.

Og hva tror hun så om sesongen 2022?
- Jeg er jo født optimist, så jeg regner med at sesongen blir bra. Nå er det opp til gutta å levere ute på banen, men vi skal i hvert fall sørge for at de får i seg solid og bra mat og forhåpentligvis vil det også bidra til sportslige fremganger også, avslutter Gunn Dammen. 


 

Annonse fra Obos-ligaen: