1920x1080_arets_spilleplan_obos-ligaen

Her er spilleplanen for OBOS-ligaen 2022

Sandnes ULF møter Bryne i åpningskampen i OBOS-ligaen lørdag 2. april kl 16. Se hele spilleplanen her.

Annonse:

Norges Fotballforbund (NFF) har i samarbeid med Norsk Toppfotball (NTF), Fotball Media (FM) og Discovery Networks (DN) utarbeidet spilleplaner for Eliteserien og OBOS-ligaen 2022.

Se sendingen om spilleplanen her:

OBOS-ligaen tegner til å bli en av de mest spennende med flere kjente klubber. OBOS-ligaen vil også i 2022 ha eget tidspunkt for hovedrunden. Dette gjøres for å sikre at kampene får et eget fokus. De fleste av kampene i OBOS-ligaen spilles på mandager. Helgedager tas også i bruk der ligaen ikke kommer i konkurranse med andre kamper.

Det å unngå intern konkurranse mellom kamper i de ulike turneringer er viktig. Det er derfor lagt stor vekt på at kamper i Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen ikke legges på hverandre. Noen kollisjoner er imidlertid ikke til å unngå da turneringene, blant annet, har avvikende internasjonale perioder

- Det er vanskelig å sette fotballårene opp mot hverandre, men uten å overdrive er det vel en av de mest intense OBOS-ligaene i historien, med lag og historiske storheter som eksempelvis Brann, Fredrikstad, Stabæk og Mjøndalen, som alle vil jobbe hardt for å kjempe seg tilbake til Eliteserien, sier kommersiell leder Pål Breen i NT, som har jobbet tett på alle klubbene i arbeidet med spilleplanen. 

Spilleplanen finner du nederst i denne saken. 

Grunnet VM i Qatar blir sesongen 2022 avsluttet med siste serierunde den 13. november og  OBOS ligaen avsluttes 14 dager tidligere. Kvalifiseringskamper til Eliteserien vil fortsette inn i VM perioden.
I tillegg vil en en kortere sesonglengde og en utvidet internasjonal periode i juni, er det i år ikke planlagt ferie i år.

Et prioritert forhold er å legge forholdene til rette for våre klubber som skal delta i UEFA konkurranser. Det å nå gruppespill i Europa turneringer betyr svært mye for norsk fotball. På herresiden starter UEFA kvalifiseringen allerede 5-6 juli for Bodø/Glimt, de andre tre lagene kommer inn 21 juli. 

Følgende tilpasninger i spilleplanen er gjort:

  • Ingen av E-cup lagene møter hverandre i juli og august. Dette skyldes at de deltar i to ulike turneringer i UEFA og således spiller UEFA kamper på ulike datoer.
  • Alle fire klubbene gis mulighet til å fremskynde to hjemmekamper i juli og august. Dette for å gjøre belastningene i perioden lavere. Aktuelle datoer å flytte frem til er 27. april, 1. mai for ikke NM finalister og 11. mai. NFF vil komme tilbake til en frist for når klubbene må bestemme seg for hvilke kamper de ønsker å fremskynde.
  • Nytt i år er at vi også åpner for å utsette en hjemmekamp i august på kort varsel. Aktuell dato for å spille den er da  31. august.
  • I tillegg til dette har vi søkt å minimere reisebelastningen i perioden lagene spiller UEFA kvalifisering
  • Nytt av året er at vi ikke kjenner alle lag som skal inn i UEFA kvalifisering. Dette fordi finalen i NM gjennomføres 30. april. Vinner av NM skal inn i UEFA kvalifisering. Vinner en av de tre øverste i eliteserien i 2021 også NM, går UEFA plassen til nr. 4 i ES i 2021 (Lillestrøm).

Her er hele spilleplanen for OBOS-ligaen 2022

Klikk her for oppsettet.

Annonse fra Obos-ligaen: