Simen Bolkan Nordli kåret til årets spiller av NTB og OBOS

Aalesund-spiller Simen Bolkan Nordli topper NTBs spillerbørs ved sesongslutt. Han kåres dermed til “årets spiller” i OBOS-ligaen av NTB og OBOS.

Annonse:

– Dette er en veldig fortjent utmerkelse. I en sesong der flere spillere både på AaFK og andre lag i divisjonen har markert seg svært positivt, har Simen Bolkan Nordli hatt det lille ekstra som plasserer ham helt øverst, sier sponsorrådgiver i OBOS, Eddie Chr. Thomas.

Midtbanespilleren har vært sunnmøringenes viktigste spiller offensivt, og vært delaktig i over 30 målpoeng gjennom sesongen. Han topper samtidig NTBs spillerbørs. Spillerbørsen fungerer slik at NTBs reportere rangerer spillerne fra 1-10 på alle kampene. Spillerne må minst ha spilt 30 minutter for å få børspoeng. 

Gjennom en sesong må spillerne ha gjennomført minst 60 prosent av kampene for å kunne havne øverst på børsen. 

Rykker opp sammen med gamleklubben

21-åringen er inne i sin andre sesong i Aalesund etter overgangen fra HamKam før 2020-sesongen. Det ble en tøff debutsesong i Eliteserien, men veien tilbake skulle vise seg å bli en stor opptur for både Bolkan Nordli og klubben. 

Aalesund sikret opprykket ved å slå Ull/Kisa på hjemmebane i nest siste serierunde og slår dermed følge med HamKam opp til øverste nivå i 2022.

– Det har også vært morsomt å følge spillerens positive utvikling gjennom flere år i OBOS-ligaen, først i HamKam og nå to sesonger i AaFK. Dette er en spiller vi helt sikkert vil høre mer fra i årene som kommer. Vi gratulerer Bolkan Nordli med opprykket til Eliteserien og ikke minst som “Årets spiller 2021”, sier Thomas.

Tredje AaFK-spiller

Han er den tredje Aalesund-spilleren som kåres til årets spiller i OBOS-ligaen siden 2018. De to foregående var Hólmbert Fridjónsson i 2018 og Niklas Castro i 2019.

– En ung, morsom og målhungrig spiller som fort kan ta steget i Eliteserien neste sesong. Nå får han med seg et velfortjent symbol på den sterke sesongen for både ham personlig og laget som helhet. Vi er stolt over å kunne dele ut denne prisen i samarbeid med OBOS, sier sjef for sportsdata i NTB, Terje Alstad. 

Bolkan Nordli får et portrett av seg selv laget av illustratør Pål Dybwik. 

Tidligere vinnere: 

2021: Simen Bolkan Nordli, Aalesund

2020: Sander Kartum, Stjørdals-Blink

2019: Niklas Castro, Aalesund

2018: Hólmbert Fridjónsson, Aalesund

2017: Kristian Fardal Opseth, Bodø/Glimt

2016: Kamer Qaka, KBK

2015: Stian Gregersen, KBK

Foto: Knut Erlend Jegersen / NTB Scanpix
Kilde: NTB pressemelding

Annonse fra Obos-ligaen: