Nasjonal turnering for gatelag

Turneringen arrangeres på FIX Arena i Tønsberg den 4. – 5. desember i regi av Fotballstiftelsen og Strømsgodset toppfotball.

Til turneringen vil det komme ca 250 utøvere fordelt på 16 lag. Det blir feiring av felles idrettsglede og samhold med festmiddag på Quality hotel i Tønsberg. Der vil det også bli underholding av eksterne og egne krefter, og avslutning med julegaver og premier til alle.

Vite mer om Fotballstiftelsen? Besøk deres nettsider.

Fotball er mer enn 22 mann som løper etter en lærball i 90 minutter pluss tillegg. Noen ganger kan faktisk fotballen redde liv. Se et eksempel på det i videoen om Anders fra FFK nedenfor.

Ideen om Gatelag ble unnfanget i Fredrikstad 2010 og har utviklet seg i stor fart. Gatelagene har spillere som står for mot, respekt, felleskap og glede, og som bruker fotball som virkemiddel for å få flere dager uten rus. Tanken er at veien ut av rus er lettere når man har et lag i ryggen, en trener og støtteapparat som har trua på deg og medspillere som ser deg og blør for den samme drakta. Det har 18 toppklubber fra hele Norge bevist over snart 8 år.

De nasjonale turneringene må oppleves for å forstå omfanget av gatelagene og hva det betyr for spillerne. Gleden av å representere, en by, en klubb, sine lagkamerater og ikke minst seg selv gjennom kraften av et klubbemblem er sterkt å oppleve og ekte.

Se denne linken for kampoppsett.

Annonse fra Obos-ligaen: