Hvem blir Årets klubb i 2020?

Hvert år kårer OBOS og Norsk Toppfotball «Årets klubb». I år står det mellom Lillestrøm, Tromsø, Sandnes Ulf, Hamarkameratene, Åsane og Grorud.

Annonse:

Klubbene i OBOS-ligaen kjemper ikke bare om poeng og tabellplassering. Også utenfor banen konkurreres det:

– En toppfotballklubb består av mer enn det sportslige apparatet, og utmerkelsen Årets klubb handler om hvordan klubbene gjør det «utenfor banen». Denne prisen skal inspirere og motivere til en best mulig innsats på de administrative oppgavene som markedsarbeid, økonomistyring og aktiviteter rettet mot supporterne, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS. 

Alle de seksten klubbene i OBOS-ligaen er målt og bedømt for sin innsats. – Vi har gitt dem fra ett til seks poeng på ni ulike kriterier, deretter har vi lagt sammen poengene og klubben med høyest totalscore blir årets vinner, sier Thomas.

Han understreker at sesongen 2020 har vært krevende for klubbene.
– Det er ingen tvil om at koronaepidemien har gjort årets sesong svært utfordrende. Alle OBOS-ligaklubbene fortjener stor honnør for å ha bidratt til at ligaen ble ferdigspilt og at vi kom i mål til slutt. Det er fullt ut forståelig at enkelte klubber kanskje har hatt mer fokus på andre ting enn deltakelse på de kampanjene og aktivitetene vi har lagt opp til. Likevel ønsker vi å opprettholde tradisjonen med å belønne de beste, sier Thomas.

I 2018 var det Mjøndalen som vant, mens det var Kongsvinger Toppfotball som stakk av med utmerkelsen i 2019.

Annonse fra Obos-ligaen: