Hvem blir Årets klubb?

Fem klubber kjemper om å bli Årets klubb i OBOS-ligaen 2021: Aalesunds FK, Grorud IL, HamKam, Sandnes Ulf og Stjørdals-Blink.

Annonse:

Hvert år siden 2018 har OBOS og Norsk Toppfotball kåret Årets klubb i OBOS-ligaen, og i år deles prisen ut på Fotballfesten mandag 13. desember. 

Denne prisen skal inspirere og motivere til en best mulig innsats på de administrative oppgavene som markedsarbeid, økonomistyring og aktiviteter rettet mot supportere og publikum

— Eddie Chr Thomas


– En toppfotballklubb består av mer enn det sportslige apparatet, og utmerkelsen Årets klubb handler om hvordan klubbene gjør det «utenfor banen». Denne prisen skal inspirere og motivere til en best mulig innsats på de administrative oppgavene som markedsarbeid, økonomistyring og aktiviteter rettet mot supportere og publikum, sier sponsorrådgiver Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Alle de seksten klubbene i OBOS-ligaen er målt og bedømt for sin innsats. – Vi har gitt dem fra ett til seks poeng, der seks er best, på et sett ulike kriterier. Deretter har vi lagt sammen poengene og klubben med høyest totalscore blir årets vinner, sier Thomas.

Blant kriteriene er:

  • Økonomistyring
  • Bruk av sosiale medier
  • Fasiliteter og publikumsopplevelse
  • Oppfølging av leveranser i ligaavtalen


– Dessverre ble jo også sesongen 2021 sterkt preget av koronapandemien, men derfor er det ekstra gledelig å se at de fleste klubbene jevnt over har fått en god score sammenlignet med tidligere år. OBOS ønsker å gi honnør og takke alle klubbene for totalt sett å ha levert meget godt i en krevende situasjon, sier Thomas.

– Men som de tidligere årene er det også i år én klubb som har gått helt til topps og som har utmerket seg spesielt. Og hvilken klubb det er, det avslører vi ikke før på Fotballfesten mandag 13. desember, avslutter Eddie Chr Thomas.

De fem klubbene som oppnådde best score i år er (i tilfeldig rekkefølge):
Aalesunds FK

Aalesunds FK leverte både på og utenfor banen i år: – AaFKs leveranser på ligasponsoratet og andre aktiviteter er jo på øverste hylle. De står kanskje bedre rustet enn de fleste andre klubbene i ligaen med tanke på ressurser til å følge opp aktiviteter og tiltak, men samtidig har man jo desto større forventninger til dem. Det ble opprykk til Eliteserien – men blir det også topplassering i kampen om Årets klubb?

Grorud IL
Grorud IL berget plassen i OBOS-ligaen for andre året på rad – og for andre året på rad er klubben blant toppkandidatene i «Årets klubb»: – Grorud IL slutter aldri å imponere på banen og det gjør de jammen meg i klubb-kontorene også. At de i år også fikk en egen TV-serie viser jo at alt er mulig i denne klubben! At de er nominert til Årets klubb for andre gang på to forsøk er imponerende. I fjor kom Grorud på pallen – går klubben helt til topps i år?

HamKam
Vinneren av OBOS-ligaen 2021 kjemper også om seieren i Årets klubb: – Som klubb har HamKam tatt store steg gjennom sesongene i OBOS-ligaen siden de var tilbake på nest øverste nivå i 2018. Klubben har jevnt over levert meget godt utenfor banen de siste sesongene, men i år har det svingt ekstra godt på Briskeby, ikke minst var jo Kameratkonseptet særdeles vellykket. Også på andre kampanjer og aktiviteter er «Kamma» blant de aller beste i år - men holder det til å vinne Årets klubb?

Sandnes Ulf
Mye tyder på at det er noe på bra gang i Sandnes Ulf og det lover godt foran 2022-sesongen: – Selv om også 2021-sesongen ble preget av pandemien, fikk endelig Sandnes Ulf skikkelig feiret åpningen av sitt nye, flotte stadionanlegg, og selv om det har gått litt trått sportslig sett, har Sandnes Ulf holdt koken når det gjelder å levere på ligaavtalen og andre prosjekter. Sandnes Ulf var nemlig også i fjor nominert blant de fem beste – er det endelig deres tur i år?

Stjørdals-Blink
At Stjørdals-Blink er en av fem nominerte til prisen Årets klubb, viser at også mindre klubber kan hevde seg i denne kåringen: – Klubben er jo mer eller mindre drevet utelukkende på dugnad og frivillighet, desto mer imponerende da at man alltid strekker seg langt for å bli med på aktiviteter og kampanjer. Årets viktigste seier kom vel kanskje mot Hødd sist søndag, men en førsteplass i kåringen Årets klubb hadde sikkert også smakt godt!

Fem flotte klubber der som har gjort veldig mye bra i år! Men hvilken av dem som vinner, det blir først avslørt under Fotballfesten mandag 13. desember, avslutter Eddie Thomas.

PS! Tidligere vinnere av Årets klubb er: Åsane Fotball (2020), Kongsvinger Toppfotball (2019) og Mjøndalen IF (2018).

Annonse fra Obos-ligaen: