Fredrikstads gatelag vant nasjonal gatelagsturnering etter overtidsdrama!

Tirsdag og onsdag denne uken var det duket for ny nasjonal turnering på Hamar. Forventningene var store til arrangementet, som ble den desidert største turneringen i gatelagshistorien med 19 deltakende lag og om lag 230 utøvere.

Annonse:

Kamp mot regjeringen

Fotballfesten ble sparket i gang av Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie som hadde en overraskende avslutning i sin tale til gatelagsspillerne. Hauglie avsluttet med å utfordre turneringens vinnerlag til kamp mot regjeringslaget! En viktig anerkjennelse av den jobben gatelagspillerne gjør hver dag for et bedre liv med mindre rus.

FC Københavns sjefstrener og HamKamlegende Ståle Solbakken hadde også noen motiverende ord til lagene før de skulle entre matta. «skyt, gå på mål, jobb for hverandre og gi faen» var budskapet som ble tatt imot med jubel blant spillerne.

Flere viktige seiere

Fredrikstad har etablert seg som en tungvekter i gatelagssammenheng med flere A-sluttspillseiere å vise til i turneringer og i gatelagenes Østlandsserie. På Hamar viste også østfoldingene vinnervilje og gikk seirende ut av A-gruppespillet. Våre nykommere Jerv og Ålesund stakk også av med gjeve priser i sine debuter. Fariplay-prisen, som henger høyt i gatelagssammenheng, gikk velfortjent til Jerv, mens Ålesunds straffeskytter viste glimrende takter og utmanøvrerte Hamkams A-lagskeeper etter 9 spennende runder i kåringen av Norges beste straffeskyter.

Øvrige vinnere av sluttspillet var

Gruppe B: Start
Gruppe C: Tromsø
Gruppe D: Asker
Gruppe E: Haugesund

Jevne kamper i A-sluttspillet

Etter å ha kjempet seg gjennom gruppespillet mot lag som ODD og Brann var Fredrikstad klare for A-sluttspillet i turneringen. Motstanderlaget i semifinalen var Sandefjord, en storhet i norsk gatelagsfotball som kan se tilbake på meritter som seriemestere i gatelagsligaen i 2017. Sandefjord på sin side måtte blant annet slå Lillestrøm, forrige turnerings store overraskelse og vinner for å komme seg til A-sluttspillet.

5-2 ble sluttresultatet og mesterskapslaget Fredrikstad var klare for nok en finale. Motstander i finalen var Stabæk, et teknisk godt lag med mange fotrappe og kvikke spillere. Stabæk måtte i sin semifinale mot Strømsgodset ut i straffesparkkonkurranse for å ta seg til finalen.

Heltenning og spennende finale

Med 0-2 til pause i finalen så det lenge ut til at Fredrikstad skulle cruise inn til nok en turneringsseier. Stabæk ville imidlertid ikke gi fra seg seieren så lett og reduserte tidlig i andre omgang. Heltente og sultne på utligning presset Stabæk på med ble gang på gang avverget av en Fredrikstadfot eller godt keeperspill i siste liten. Så, på det som nesten er det siste sparket på ballen i ordinærtid får endelig Stabæk utligningen de kjempet for.

Ekstraomganger. I gatelagsturneringene spilles det 2 x 5 minutters sudden death-omganger.

Første ekstra omgang nærmer seg slutten når Fredrikstad får innkast høyt i banen. Kastet slås inn hardt og langt og får en meget tynn stuss, nok til at den spretter videre forbi keeper og i lengste hjørne og Fredrikstad kan slippe jubelen som vinner sommerens nasjonale turnering på Hamar!

Stort engasjement i Hamkam

Cato Erstad, mannen med 506 klubbkamper for Ham-Kam hadde æren av å dele ut premien til Fredrikstad som et bevis på at de nok en gang er Norges beste gatelag.

Takk til Ham-Kam for et fantastisk arrangement og særlig takk til alle de frivillige som stilte opp under turneringen.

afvavf
Arbeids- og sosialministeren Anniken Hauglie utfordret turneringsvinneren til kamp mot regjeringen.