Disse vant de gjeve prisene 2023

Både Fredrikstad, KFUM og Kristiansund er representert når de beste prestasjonene fra 2023-sesongen i OBOS-ligaen skal markeres.

Annonse:

Vi gratulerer Benjamin Stokke, Obilor Okeke, Johannes Moesgaard og Joannes Bjartalid med prisene – og ikke minst imponerende innsats gjennom hele sesongen.

Se også: Slik feiret FFK opprykket til Eliteserien på Fredrikstad stadion:

Videoen er ikke tilgjengelig.

Her er juryens begrunnelser:

 Årets spiller: Joannes Bjartalid, Fredrikstad FK

Her har nettopp Bartalid fått prisen utdelt av FFKs legende Raymond Kvisvik og Thomas Torjusen fra Norsk Toppforball. Foto: Rolf B. Gundersen
Her har nettopp Bartalid fått prisen utdelt av FFKs legende Raymond Kvisvik og Thomas Torjusen fra Norsk Toppforball. Foto: Rolf B. Gundersen

Da Fredrikstad vervet den færøyske landslagsspilleren Joannes Bjartalid kunne man lese på klubbens hjemmesider: «vi har vervet en spiller med lidenskap, fryktløshet, løpskraft og et venstrebein med krutt i». Snakk om å treffe blink!

FFK-trener Mikkjal Thomassen har trent Jóannes Bjartalid i mange år, og har vært som en farsfigur for sin landsmann. Og Bjartalid har levert på alle parametere for Thomassen og Fredrikstad i OBOS-ligaen 2023. Med 18 målpoeng, en voldsom innsats og duellkraft har han vært den store spilleren i et Fredrikstad-lag som endelig klarte det som har vært klubbens mål i 11 sesonger – å rykke opp til Eliteserien. Der blir mannen fra Færøyene en nøkkelspiller.

For prestasjonene i 2023-sesongen har juryen enstemmig kåret Jóannes Bjartalid til Årets spiller i OBOS-ligaen.

NTB_Dksk0rcQJBk.jpg
Joannes Bjartalid har virkelig vist frem sitt fryktede venstrebein denne sesongen.

Årets unge spiller: Obilor Okeke, KFUM

Obilor Okeke kom til KFUM rett før seriestart som et råtalent med uforløst potensiale. Unggutten viste imidlertid raskt at de lynraske beina var mer enn klare for å bidra for laget og å gjøre motstandernes forsvarsspillere svimle. Med stor arbeidsinnsats, rå 1 mot 1-egenskåper og 13 målpoeng har han vært en viktig brikke i KFUMs opprykkssesong.

Obilor Okeke er kåret til Årets unge spiller i OBOS-ligaen. Gratulerer!

IMG_1305.jpg
Hurtigtoget Obilor Denzel Okeke har hatt en overbevisende sesong i Kåffa-drakta.

Årets trener: Johannes Moesgaard, KFUM

Etter en tøff start på sesongen, har KFUM under Johannes Moesgaards ledelse spilt seg stadig bedre og sikret seg et historisk opprykk til Eliteserien. Den tidligere assistenten som i år har blitt hovedtrener har videreutviklet et sterkt kollektiv som alltid står samlet og der alle trekker i samme retning. Et tydelig tegn på godt lederskap!

Johannes Moesgaard er kåret til Årets trener i OBOS-ligaen 2023.

NTB_IXKVUcvHZUA.jpg
Johannes Moesgaard var en rørt mann etter å ha sikret KFUMs første opprykk til Eliteserien noensinne.

Juryen har bestått av:

  • Amund Lutnæs, Petter Bø Tosterud og Jesper Mathiesen (TV 2)

  • Freddy dos Santos (NTF)

Årets toppscorer: Benjamin Stokke, Kristiansund

Før sesongens siste kamp stod både Jervs Samuel Pedro og Kristiansunds Benjamin Stokke med 14 mål hver. I Fredrikstad maktet ikke Jerv å finne nettet i det hele tatt, mens Kristiansund på sin side valset over Skeid og scoret hele fem mål. To av de signert akkurat Benjamin Stokke. Se disse to målene nedenfor.



Se alle 16 målene hans her.

Det er dermed ingen tvil om hvem som scoret flest mål i OBOS-ligaen 2023: Vi gratulerer Benjamin Stokke med prisen årets toppscorer etter å ha puttet imponerende 16 mål denne sesongen. 

Årets toppscorer presenteres i samarbeid med Select

b3.jpg
Benjamin Stokke har scoret mål på bestilling for Kristiansund denne sesongen – og endte med hele 16 fulltreffere.

Disse vant i 2022

  • Årets trener: Eirik Horneland (Brann)

  • Årets spiller: Mathias Rasmussen (Brann)

  • Årets unge spiller: Gift Emmanuel Orban (Stabæk)

Annonse fra Obos-ligaen: