Årets fotballmamma: De 3 finalistene er klare!

Alvhild fra Sund, Tove fra Åkra eller Karianne fra Holmlia: en av dem blir Årets fotballmamma

Annonse:

Jakten på Årets fotballmamma går nå inn i den siste og avgjørende fasen. 700 nomineringer ble til 16 finalister, én for hver klubb i OBOS-ligaen. Over 25.000 stemmer ble avgitt, og de tre mammaene som fikk flest, er:

  • Alvhild Berge fra Sund Sportsklubb (stemt frem via OBOS-ligaklubb Nest-Sotra)
  • Tove Mannes fra Åkra IL (stemt frem via OBOS-ligaklubb Sandnes Ulf)
  • Karianne Skaug fra Holmlia Sportsklubb (stemt frem via OBOS-ligaklubb Strømmen IF)

Les også:  Alt om Fotballfesten 2018


– Det er bare å gratulere Alvhild, Tove og Karianne med finaleplass. Samtidig vil vi takke alle mammaene som ble nominert og alle dem som har stemt på sin favoritt. Engasjementet har vært over all forventning og sier alt om hvor mye fotballmammaene betyr for sin klubb. Formålet med kampanjen var å gi kjærlighet og en hyllest til alle disse ildsjelene som står på i vær og vind for at barn og unge over hele landet skal kunne drive med fotball, og det synes jeg oppslutningen om denne kåringen viser at vi har klart, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS.

– Vi gratulerer også de tre OBOS-ligaklubbene Nest-Sotra, Sandnes Ulf og Strømmen IF med at nettopp deres kandidat nådde finalen, og samtidig takke dem og alle de andre klubbene for stort engasjement og god mobilisering for sine kandidater, avslutter Thomas.

Hvem av de tre som til slutt vinner og kåres til Årets fotballmamma får vi vite under Fotballfesten på Ullevaal stadion søndag 25. november. Årets fotballmamma vinner kr. 10.000 samt kr. 50.000 til klubben sin.

De 3 nominerte:

Nedenfor finner du mer informasjon om de 3 nominerte og samt et utdrag av begrunnelsen som de ble nominert opp på.

Tove Mannes - nominasjons-tekst

Hvor skal jeg egentlig begynne?!

Tove har vel vært en ihuga over gjennomsnittet - meget engasjert i barnefotballen.

Både vært trener, oppmann, styremedlem og dugnadsleder i over et tiår. Verken vind eller vær har stoppet henne når der kommer til kamp eller dugnad i idrettslaget på Åkra.

Hun stiller opp på hver og en kamp med et supert humør. Hun er oppmuntrende ovenfor de som sliter og klarer å få fram et smil både fra unge som gamle uansett resultat.

Hun har et fantastisk engasjement og vi andre vet rett og slett ikke hvordan vi kan vise henne vår takknemlighet lengre.

Håpa hun stikker seg ut her for det fortjener hun så sannelig!

Alvhild Berge - nominasjons-tekst

Alvhild har stilt opp på alle Sund Sportsklubb sine jente- og damekamper i snart 10 år.

Hun stiller opp med godt humør og legger ut kampreferat med bilde og video etter hver kamp.

Hun engasjerer seg nå for fullt på jente- og damesiden i klubben, fra de minste jentene til damelaget.

Uten Alvhild hadde dette ikke en prioritet, og hun er med på å øke satsingen på damesiden. Hun har også vært med på å fikse gode sponsorer til klubben.

Karianne Skaug - nominasjons-tekst

Jeg vil nominere mamma'n min til årets fotballmamma :) Hun starta laget mitt og har vært med hele veien, i starten var hun både trener og lagleder, hun sier aldri nei til å være med ut på sletta for å spille. Hun stiller på trening og kamper uansett om hun har vondt i hodet, snør eller regner ;)

Karianne har lagt ned mye innsats for å skape et fotballag for jenter på Holmlia i Oslo. Hun har stått på i tider hvor frafallet har vært stort og det har sett ut til å falle i grus. Men drivjernet Karianne har ikke gitt opp og driver/trener i dag et fotballag som gjør det svært godt. Holmlia er et sted som trenger inkluderende og sosialt utjevnende tiltak.

Karianne bidrar sterkt til dette i egen fritid og jobber hardt for å bedre miljøet i sitt nabolag. Nå er det på tide at hun får bidrag til å drive fotballen videre.

Årets fotballmamma er ikke bare mamma til to flotte barn. Hun er fotballmammaen til et helt lokallag. Hun står på for både sine egne barn, følger de opp på alt av treninger , kamper , cuper og er også trener for ett av lagene. Hun er også der for alle andre fotballglade barn på Holmlia.

Annonse fra Obos-ligaen: