Alvhild fra Sund er Årets fotballmamma

Folket og juryen har sagt sitt: Alvhild Berge fra Sund Sportsklubb kan titulere seg Årets fotballmamma.

Prisen ble delt ut av Ole Gunnar Solskjær på Fotballfesten på Ullevaal stadion i ettermiddag.

Prisen ble delt ut av Ole Gunnar Solskjær på Fotballfesten på Ullevaal stadion i ettermiddag. Bilder fra kåringen og øvrige vinnere av priser vil du se på Fotballfesten fra kl 2100 på MAX.

- Jeg er utrolig stolt og ydmyk, og ikke minst veldig glad for motta denne prisen! At klubbene i OBOS-ligaen på denne måten setter fokus på en så viktig del av norsk fotball, er veldig flott og veldig viktig. Som fotballmammaer er vi opptatt av å bidra til trygge og gode nærmiljøer og denne prisen er en inspirasjon for oss alle til å stå på videre, sier Alvhild.

Hun er sikker på at mange av de spillerne som er tilstede på Fotballfesten i dag, reflekterer litt over hva deres egen mamma og pappa har betydd for dem opp gjennom livet. – Kjøring til og fra trening, være tilstede på kamper, stille opp på dugnad. Det legges ned mange timer med frivillig arbeid, og denne prisen bidrar til å sette fokus på dette, sier Alvhild.

En del av prispengene vil gå til fotballtur til England for hele familien. – Vi er veldig glade i Liverpool, så nå skal hele familien reise over, sier hun.

Sund sportsklubb mottar 50.000 kroner, og Alvhild er sikker på at disse pengene kommer godt med. – I likhet med breddeklubber over hele landet jobbes det knallhardt i vår klubb for å få endene til å møtes, så dette vil være et enormt kjørkomment bidrag i klubbkassa, sier Alvhild.   

– Det er ingen tvil om at Alvhild Berge er en verdig vinner av Årets fotballmamma. Vi hadde tre meget sterke superfinalister og gjennom kåringen har vi fått høre mange fantastiske historier om hvordan både Alvhild, Karianne Skaug fra Holmlia, Tove Mannes fra Åkra og alle de andre fotballmammaene dag ut og dag inn står på for å legge til rette for at barn og unge i alle landets fotballklubber kan få lov til å drive med den idretten vi alle er så glade i, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Det er ligasponsor OBOS som sammen med de 16 klubbene i OBOS-ligaen står bak kåringen. – Vi er overveldet over engasjementet kåringen har skapt, og alle de positive tilbakemeldingene vi har fått. Reaksjonene understreker hvor mye det betyr at tusenvis av mennesker driver frivillig innsats i klubbene. Denne kåringen skulle hylle fotballmammaene, takke dem for jobben de gjør og vise dem hvor mye deres innsats verdsettes. Jeg håper alle landets fotballmammaer tar til seg hyllestene og føler kjærligheten, sier Thomas.

Årets fotballmamma vinner 50.000 kroner til sin klubb, samt en personlig premie på kr. 10.000,-. Det kom inn rundt 700 nomineringer, og det ble avgitt over 25.000 stemmer i løpet av kåringen. 

Se alt om årets fotballmamma samt alle de 16 kandidatene her.

Annonse fra Obos-ligaen: