Om OBOS-ligaen

Annonse:

 

 

OBOS-LIGAEN-3

OBOS-ligaen er den nest øverste divisjonen i norsk herrefotball. 

Historie

  • I 1990 endret serien navn fra 2. divisjon til 1. divisjon
  • Frem til 1996 besto 1. divisjon av to avdelinger
  • Fra 2005 til 2013 var det offisielle navnet Adecco-ligaen (hovedsponsor Adecco)
  • Fra 2015 er det offisielle navnet OBOS-ligaen, med OBOS som hovedsponsor
  • Fra 2017 har ligaen fått egne nettsider som finnes på www.obos-ligaen.no

Det er totalt 16 lag i ligaen og sesongen spilles fra april til november. De to beste lagene rykker direkte opp til Eliteserien, og de to lagene med færrest poeng rykker ned til PostNord-ligaen. Det beste laget av lagene som ender på 3.-6.-plass spiller etter sesongslutt kvalifisering mot laget som endte på 14.-plass i Eliteserien om opprykk. 

 
nordlysbilde-TUIL-Fotograf-Truls-Tiller
Foto: Truls Tiller

OBOS-LIGAEN ER MULIGHETENES ARENA

Klubbene defineres av lokal stolthet og samhold. Båret frem av ønsket om å løfte sin klubb opp på en nasjonal arena og vise hva et lokalmiljø kan få til når de vil.

Stadion er lokale samlingssteder for familie, tilhengere og næringsliv. Et sted man kommer tett på fotballen, kampen og viljen til seier. Med dugnadsånd og lokal innsats gjøres stadion klar til kamp når lokalmiljøets ære står på spill. 

Spillerne er de skjulte heltene. Utøvere som trener før og etter jobb for å bli litt bedre. Hardtarbeidende talenter som gir alt for å vise hva de egentlig er laget av og en dag kan bli. Kamplyst, vilje og uslepen finesse gjør spillerne til lokale helter og forbilder. Med venner og familie i ryggen viser de det beste av fremtidens fotball-Norge.

Annonse fra Obos-ligaen: