"OBOS Åpen dag" arrangert for første gang

Denne helgen ble ”OBOS Åpen dag” arrangert for første gang hos Ranheim, Bodø/Glimt, Strømmen, Ull/Kisa, Florø og Fredrikstad. Med mellom 100 og 600 besøkende per arrangement ble startskuddet for prosjektet en ubestridt suksess ifølge markedssjef hos Norsk Toppfotball, Iren Brynhildsen, som i helgen besøkte Ranheim da de var først ute med å arrangerte Åpen dag i samarbeid med OBOS. 

Gjennom dette prosjektet vil vi ut og spre sunne holdninger, vise hva fotball kan bety i et nærmiljø og hvordan vi kan spille på lag med kulturen og miljøet.

— Iren Brynhildsen, Markedssjef Norsk Toppfotball

– Dette er debuten for dette prosjektet og mer heldig kunne vi neppe ha vært. Sola skinner, det er varmt og godt og vi får rette fokus mot barn og unge. Gjennom dette prosjektet vil vi ut og spre sunne holdninger, vise hva fotball kan bety i et nærmiljø og hvordan vi kan spille på lag med kulturen og miljøet, sier hun til Ranheimsavisa.

Hva er ”OBOS Åpen dag”?

Med Åpen dag inviterer OBOS og OBOS-ligaklubbene supportere i alle aldre til en dag der fotball, aktivitet og sunne holdninger står i fokus. I tillegg til å møte helter fra yndlingsklubben og få et innblikk i en fotballspillernes hverdag er rebusløp, fotballdart, 3 mot 3 i ballbinge og hastighetsmåling av skuddet ditt blant aktivitetene store og små supporterne kan være med på.

I høst gjennomføres arrangementet for første gang med OBOS og klubbenes egne sponsorer som samarbeidspartnere. Flere klubber har gjennomført lignende arrangementer tidligere, men med OBOS sin hjelp får arrangementene et stort løft og en tydelig gjenkjennbar rød tråd.

Stort arrangement

På arrangementet i Ranheim kom rundt 600 deltakere, noe som bød på logistiske utfordringer, men Iren Brynhildsen mener klubbene tar utfordringen på strak arm.

– Jeg innrømmer at det har vært mye å gjøre i forkant av denne igangsettingen. Lagene har stilt velvillig opp og tar den største jobben, men jeg har inntrykk av at dette er noe de har sett fram til. Nå skal jeg reise rundt til en del av lagene i OBOS-ligaen med dette utstyret, treffe barn, barnefamilier, spillere, fotballedere og andre i store deler av landet. Jeg gleder meg som et barn, smiler Brynhildsen.

”Sammen med fansen om dette”

Det er ikke bare supportere som får noe ut av dette arrangementet. Også i Bodø ble Åpen dag arrangert forrige helg, og iveren var stor også blant Glimts A-lagsspillere.

Vi får muligheten til å møte supportere og komme nærmere på de som er fremtiden til klubben.

— Ricardo Friedrich i Bodø/Glimt

- Jeg synes det er bra at folk får se våre daglige rutiner, og få et innblikk i hvordan ting foregår på Aspmyra. Vi får muligheten til å møte supportere og komme nærmere på de som er fremtiden til klubben, sier Bodø/Glimts Ricardo Friedrich til Glimt.no.

- Det er fint for oss å få muligheten til å møte alle de unge og ivrige supporterne. Det er veldig bra for spillerne og det minner oss på at vi er sammen med fansen om dette, sier Bodø/Glimts José Ángel til Glimt.no.

Åpen dag fortsetter til helgen

I kommende OBOS-ligarunde inviterer Tromsdalen, Elverum, Mjøndalen og Kongsvinger til ”OBOS Åpen dag”. Oppfordringen om du bor i området blir derfor å ta med familien og delta i mange morsomme aktiviteter, møt favorittspillerne og opplev en dag litt utenom det vanlige.

Annonse fra Obos-ligaen: